Alice Springs - Reisverslag uit Alice Springs, Australië van wiwiwu - WaarBenJij.nu Alice Springs - Reisverslag uit Alice Springs, Australië van wiwiwu - WaarBenJij.nu

Alice Springs

Blijf op de hoogte en volg

18 September 2013 | Australië, Alice Springs

We zijn nu 3 dagen in Alice Springs en dat is toch wel een bijzondere stad.
Dwars door Alice Springs loopt de Todd River. Een hele brede rivierbedding waar helaas zelden water doorstroomt.
Overdag lopen er veel dakloze aboriginals door de stad. 's Avonds komen zij bij elkaar in de droge rivierbedding.
Als toerist word je door iedereen verteld dat het niet veilig is om je 's avonds in de buurt van de rivier te bevinden. Voor je het weet wordt je overvallen en een mes tussen je ribben is dan geen uitzondering.
Onze hostel ligt aan de andere kant van de rivier en het centrum.
De eerste avond zijn we uit eten geweest en om 21.00 uur zijn we dan ook met een taxi naar de hostel gegaan.
Wel een gek idee dat je normaal gesproken zonder problemen 's nachts door Amsterdam loopt, maar je hier om 21.00 uur met een taxi naar huis moet.
Ook alle huizen zijn omgeven door hoge hekken of muren en bij alle hostels is camerabewaking.
Misschien maar goed dat we morgen weer verder gaan.
We reizen dan met The Ghan naar Adeliaide,. Dit is een treinreis van bijna 24 uur.

Natuurlijk zijn er ook dingen in Alice Springs. Vandaag zijn wij op de koffie geweest bij de Flying Doctors. Misschien moeten we toch maar eens een aflevering bekijken :-)

• 19 September 2013 - 01:18

Mark En Fanny:

Doe maar voorzichtig daar. We willen jullie wel heelhuids terug. Raar land eigenlijk......
    Veel plezier nog

• 19 September 2013 - 19:47

Greta:

Hoi Wil en Wil,

Eindelijk even op mijn gemak jullie verhalen gelezen.
    Klinkt goed allemaal, wel vermoeiend.
    Gelukkig dat je knie weer beter gaat.
    Leuk dat we ook al wat foto's kunnen bekijken.
    Gaan jullie dat gevaarlijke gebied maar gauw voorbij, voorzichtig hoor.
    Goede reis verder en veel plezier, op naar de volgende ervaringen.
    We volgen jullie verhalen. Groetjes van ons
    Veel liefs GretaXX

• 21 September 2013 - 11:46

Greta:

Ik vergat jullie nog te bedanken voor de kaart die ik op mijn verjaardag kreeg.
    Leuk dat jullie daar ook nog aan gedacht hebben tijdens de voorbereidingen van de reis.
    Geniet lekker verder, we volgen jullie.
    Dikke kus Greta